Usmernenie k zamestnávaniu ukrajinských občanov na Slovensku

Ukrajina
legislatíva
04.03.2022
Novinky k téme
#1

Usmernenie k zamestnávaniu ukrajinských občanov na Slovensku

04.03.2022
Ukrajina
legislatíva
Udeľovanie dočasného trojmesačného útočiska, zákon o azyle a zamestnávanie ukrajinských obyvateľov na Slovensku - pozrite si prehľad kľúčových povinností zamestnávateľov v súvislosti s prípadným zamestnávaním obyvateľov Ukrajiny v rámci vojnového konfliktu.
#2

O dočasné útočisko je možné žiadať aj vo veľkokapacitných centrách v Humennom, Michalovciach a v Bratislave

07.03.2022
Ukrajina
legislatíva
Osoby prichádzajúce z Ukrajiny môžu požiadať o dočasné útočisko vo veľkokapacitných centrách v Bratislave, Humennom a Michalovciach. Veľkokapacitné centrá na východnom Slovensku sa nachádzajú v mestských športových halách. Žiadatelia o dočasné útočisko tu vybavia všetky dokumenty na jednom mieste, a to cca do 30 minút. O dočasné útočisko možno požiadať taktiež na ktoromkoľvek oddelení cudzineckej polície, ako aj na oddelení azylu v Humennom /ak cudzinec nemá doklady. Všetky pracoviská fungujú nepretržite 24 hodín 7 dní v týždni.
O autorovi
Legal Service Právne oddelenie +421 2 33014280 Aktívne monitoruje legislatívne procesy na Slovensku a v zahraničí. Právne oddelenie RÚZ V záujme svojich členov aktívne vstupuje do slovenského legislatívneho procesu vo všetkých jeho fázach – pripo...